Juridische randvoorwaarden voor Topprestaties

Arbeidsrecht in de sport

Een grote groep personen is werkzaam in de sport. Daarbij moet niet alleen worden gedacht aan sporters/ atleten maar ook aan ondersteunend personeel bij sportclubs en bonden. De sport kent daarbij tal van eigen regels. Denk hierbij onder meer aan minimum bepalingen opgelegd in contracten door sportbonden. Deze regels zijn weggelegd in reglementen en cao’s. Kennis van deze regels is noodzakelijk voor advisering over arbeidsrecht in de sport.

 

Arbeidsrecht voor sporters

Daarbij vormt het arbeidsrecht een essentieel onderdeel van de financiële structuur van een aantal sporten. De transfermarkt in het voetbal is helemaal gebaseerd op het beëindigen en overeenkomen van arbeidsovereenkomsten. Begeleiding bij deze transfers door een deskundige die kennis heeft van de relevante regels is daarbij essentieel. 

 

De specialist in sportrecht

Wij hebben ruime ervaring binnen het arbeidsrecht in de sport. Zowel aan de kant van de werkgever als het gaat om het opstellen van contracten als aan de kant van de sporters als het gaat om de begeleiding van transfers. Heeft U vragen of wenst U advies, neemt dan kosteloos en vrijblijvend contact op met een van onze sportrecht advocaten.

Voor vragen of meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze sportrecht advocaten. Zij voorzien u zo spoedig mogelijk van een passend antwoord.

Onze specialisten

  • Mr Remco Wortel
    +31 (0)73 691 19 79
    +31 (0)6 143 878 68
  • Mr Gijs Volders
    + 31 (0)73 691 19 79