Vervolgd worden voor doping

Een zeer graag besproken onderwerp door media. Iedereen heeft er een mening over. Toch blijft het een zeer specialistisch onderwerp met regels die slechts door enkele begrepen worden. Zo kennen niet veel mensen andere doping overtredingen dan het in je lichaam hebben van een verboden stof. Terwijl het bezitten, verhandelen, enzovoorts zeker even belangrijke overtredingen zijn en daarmee strafbaar. Daarbij hebben de dopingregels zeer grote uitwerking in andere deelterreinen, zoals het arbeidsrecht. Immers zonder kennis van dopingreglementen is het onmogelijk daar in een arbeidsovereenkomst rekening mee te houden. Met alle gevolgen van dien.

 

Wat te doen bij een positieve dopingcontrole?

Mogelijk de belangrijkste situatie waarin doping een rol speelt, is wanneer U als atleet geconfronteerd wordt met een positieve test of kennisgeving van enig andere dopingovertreding. Het is in dat kader zeer verstandig bijstand te krijgen van advocaten die ervaring hebben in dit soort situaties. Het is zaak direct een aantal activiteiten te verrichten en er worden U belangrijke keuzes voorgelegd. Daarbij zijn de tuchtrechtelijk regels in een uiteindelijke tuchtzaak zodanig uniek en specifiek dat succesvol procederen zonder deze kennis uitgesloten is.  

 

Specialistische doping advocaten

Wij hebben deze kennis en kunnen U tevens een groot netwerk aan deskundige bieden voor een zo goed mogelijke uitkomst van deze procedure. Wanneer u vragen heeft kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze gespecialiseerde doping advocaten. Zij zullen u zo spoedig mogelijk voorzien van een passend antwoord.

Onze specialisten

  • Mr Remco Wortel
    +31 (0)73 691 19 79
    +31 (0)6 143 878 68
  • Mr Gijs Volders
    + 31 (0)73 691 19 79