Juridische randvoorwaarden voor topprestaties

Wat is verenigingsrecht?

Een vereniging is een organisatievorm die gericht is op een immaterieel doel. Dit wil zeggen dat een vereniging niet commercieel van aard is en streeft naar winst zoals een N.V. of B.V. De eventuele winst die wordt behaald mag daarom ook niet worden uitgekeerd aan betrokken personen maar enkel worden gebruikt om het doel van de vereniging te verwezenlijken. Dit is slecht één van de regels waar een vereniging rekening mee dient te houden. Het is daarom begrijpelijk dat het lastig is voor een vereniging om alle juridische aspecten helder in kaart te hebben.

 

Juridische ondersteuning voor verenigingen

Onze juristen hebben ruime ervaring met de regels die zijn verbonden aan verenigingsrecht. Door deze kennis zijn wij instaat op u op vrijwel ieder gebied teondersteunen. Wij ondersteunen geregeld verenigingen die problemen hebben met juridische kwesties of het in kaart brengen van mogelijke probleemgebieden. Wij hebben een Quickscan ontworpen waarmee we snel inzicht kunnen krijgen in de juridische knelpunten van een vereniging.

Wanneer u nog vragen heeft over verenigingsrecht kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze juristen. Zij voorzien u binnen 1 werkdag van informatie over uw vraagstuk.

 

Onze specialisten

  • Mr Remco Wortel
    +31 (0)73 691 19 79
    +31 (0)6 143 878 68
  • Mr Gijs Volders
    + 31 (0)73 691 19 79